Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en

Recept - Dryck

Ballantine's Raspberry Collins

Ballantine’s whisky kan spåras tillbaka till ända till 1827, då en lantbrukarson; George Ballantine startade en liten lanthandel i Edinburgh. Här började han saluföra ett litet utbud av whisky. 1865 överlämnade han rörelsen till sin äldsta son Archibald, medan han själv öppnade en större butik i Glasgow. I denna butik började han koncentrera sitt utbud till vin och sprit samt även catering i mindre skala, bland annat till det Brittiska Kungahuset. Nedan finner du recept på en uppfriskande och fruktig variant av klassiska drinken Tom Collins tillsammans med Ballantine's Whisky.

ballantines rasberry collins.jpeg
50 ml Ballantine's 12 year old
12,5 ml hallonpuré
12,5 ml citronjuice
12,5 ml sockerlag
5-6 st färska hallon
sodavatten
is
citron

INSTRUKTIONER

Lägg 3-4 hallon i ett highball-glas och mosa de försiktigt med en sked. Tillsätt Ballantine's 12 Year Old, citronjuice, sockerlag och hallonpuré. Tillsätt is och toppa med sodavatten. Rör om och garnera med 2 färska hallon och en citronskiva.