Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en

Recept - Dryck

Bowl Of The Seven Seas

Den 27 oktober 1492 siktar Christopher Columbus Kubas kust, han hänförs av dess skönhet och mystik. Med sig har Columbus sockerrör från Asien som han planterar i Kubas välmående jordmån. Det visar sig att mikroklimatet på Kuba är perfekt för odling av sockerrör och produktionen ökar kraftigt under århundradena. Kubanerna lär sig snabbt att man kan använda sockerrören till att göra alkohol och 1878 slåss dörrarna upp till Havana Clubs destilleri. Resten är en romhistoria utan dess like. Detta är ett spännande bålrecept som innehåller både rom och svart te.

BÅL
70 cl Havana Club 3 Años
30 cl Färskpressad limejuice
25 cl Svart te-syrup
50 cl Färskpressad äppeljuice/Cloudy apple juice
10-12 stänk Angostura Bitters
 
TE-SYRUP
6 delar Strösocker
4 delar Svart te
 

INSTRUKTIONER

Följande bålrecept är beräknade för 6-8 personer. 

Steg 1

TE-SYRUP

Brygg ett starkt svart te (överdriv mängden te) i en kastrull. Använd gärna ett ganska så fruktigt te, som t.ex. Söderblandning. Sila bort tebladen när det har bryggt klart. Kom ihåg, det ska vara starkt men inte bittert. Tillsätt 6 delar strösocker mot 4 delar te. Låt sockret lösas upp och låt det sedan svalna. Häll upp i en liten flaska eller karaff och förvara svalt.

Steg 2

Blanda alla ingredienser till bålen. 

Steg 3

Tillsätt is. Ju mer is som används i bålskålen desto bättre. Is kyler is och på så vis hålls drinken kall och fräsch så länge som möjligt utan att den späds ut för snabbt. Ju större isbitar desto bättre. Ett bra knep är att frysa in is i stora plastförpackningar, så varför inte använda ett tomt glasspaket.

Steg 4

Garnera med tunna lime- och apelsinhjul.