Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en

Recept - Dryck

Cuban Orange Eggnog

Den 27 oktober 1492 siktar Christopher Columbus Kubas kust, han hänförs av dess skönhet och mystik. Med sig har Columbus sockerrör från Asien som han planterar i Kubas välmående jordmån. Det visar sig att mikroklimatet på Kuba är perfekt för odling av sockerrör och produktionen ökar kraftigt under århundradena. Kubanerna lär sig snabbt att man kan använda sockerrören till att göra alkohol och 1878 slåss dörrarna upp till Havana Clubs destilleri. Resten är en romhistoria utan dess like. I denna drink får du uppleva rommen i en drink med smak av kryddnejlika och kanel!

Cubanorange.jpg
10 cl Havana Club 7 años
6 cl Havana Club 3 años
2 st ägg
2 st äggulor
10 cl koncentrerad apelsinjuice
20 cl mjölk
2 msk socker
kryddnejlika
kanel
skivor av citrusfrukt

INSTRUKTIONER

Steg 1

Vispa ihop de två äggen och de två separerade äggulorna med socker i en kastrull under uppvärmning, häll över mjölken och den koncentrerade apelsinjuicen och låt det stiga till 80 grader.

Steg 2

Krydda med mald kryddnejlika och kanel. Håll tillsammans med Havanna Club 7 años och Havana club 3 años i skål (gärna värmebehållande), dekorera med riven muskotnöt och citrusskivor. Låt sedan gästerna servera sig själva.