Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Ged Higgins

Ged är vår vinambassadör med fokus på Pernod Ricard Winemakers delen av vårt sortiment. Vi fångade honom mellan några vinprovningar och ställde ett gäng snabba frågor.

ged.jpg

Hur har din resa hit till Pernod Ricard Sverige sett ut?

Jag är en glad “Aussie” från ett litet vindistrikt norr om Sidney som heter Hunter Valley. Min familj utvandrade till Australien på 1850-talet, sedan dess så har min familj varit involverad i vinproduktion och sju generationer senare så fortsätter jag den traditionen. Men istället för att jobba med själva produktionen av vin så jobbar jag med att utbilda och inspirera kring vin. . 

Efter åratal av jobb på stjärnrestauranger och vinbarer i Sidney så hade jag under 2015 en nyckelroll i teamet som vann ”Austraila’s best wine list” samma år. Efter det var det dags för mig att se mig om efter nya utmaningar och valet föll på att lämna restaurangvärlden och ta det läskiga steget till den ”stora vinvärlden” fylld med varumärken och internationella produkter. Meningen var att jag skulle till Singapore och jobba med Pernod Ricards viner men ödet ville annorlunda och jag hamnade i Sverige. På väldigt kort notis reste jag till Sverige och bytte linne mot ull i kostymen, nu har jag bott i Stockholm i nästan fyra år. 2019 fick jag mitt WSET diplom och jag är en av en handfull personer i vinbranschen som läser vid ”Institute of Masters of Wine” i London.

Vilken del av vårt sortimentet jobbar du mest med?

Pernod Ricard är världens största företag inom vin och sprit som har behållit sin vinportfölj och mitt ansvar sträcker sig över alla produkter som Pernod Ricard Winemakers producerar. Jag jobbar primärt med vårt sortiment som produceras i Australien, Nya Zeeland, Spanien, USA och Argentina. Detta sortiment innefattar över hundra produkter. Inom vin jobbar vi mycket mer på portfolionivå än på varumärkesnivå, min bakgrund möjliggör att vi kan skapa skräddarsydda portfoliolösningar till våra kunder.

Som jag nämnde tidigare så är Pernod Ricard både producent och distributör vilket ger oss stor fördel i jämföresle med många av våra konkurrenter på den skandinaviska marknaden. Att vi äger kontrollen över hela kedjan ger oss en garant för att våra produkter följer Pernod Ricards tuffa regelverk gällande produktionen. Förutom det så har vi ett stort fokus på hållbarhet och vi fick nyligen priset ”Green company of the year” av magazinet The Drinks Business, en utmärkelse som sätter fokus på våra investeringar i framtida hållbar industri men även på kvalitén i våra viner.

Har du några favortier bland våra viner?

Jag gillar inte att välja favoriter, det är inte så jag jobbar. Genom min skolning och nuvarande roll har jag en mycket mer objektiv inställning till vinets värld. Vårt breda sortiment ger mig många verktyg att jobba med tillsammans med våra kunder, exempelvis hjälper jag gladeligen till med välja rätt produkter ur vår portfölj för just er restaurang. Att säga att ett vin är bättre än det andra är helt meningslöst, våra viner tillför olika saker för olika tillfällen!

Hur ser din dagar på Pernod Ricard Sverige ut?

Att skapa och vara värd för events är en stor del av min roll på Pernod Ricard Sverige. Allt från resor till våra vingårdar till norrskens safari ovanför polcirkeln. Jag ser fram mot att träffa er framöver på något av våra arrangemang, tveka inte att prata med er säljare och hör er för kring hur planen ser ut framöver.

Jag finns tillgänglig för våra HORECA kunder och kan hjälpa till med allt från vinlistor, vinprovningar och utbildningar som skräddarsys för just er restaurang. För mig är ingen fråga för liten eller för stor, så tveka inte att hör av er!

Om man vill boka en provning?

Om du vill boka en provning eller utbildning med mig så hör av er till er säljare på Pernod Ricard.