Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
chichi_web.jpg

Del Maguey Chichicapa

kr,
art.nr.

Chichicapa görs på Agave Espadín från byn San Balthazar Chichicapa, som är belägen på hela 1540 meter över havet i en bred dal med växlande öken- och tropiskt mikroklimat. Agaven pressas med hjälp av ett stort stenhjul draget av två hästar. Del Maguey anses, med all rätt, vara den första internationella hantverksmezcalen och det tog nästan tio år innan nästa varumärke lanserades.

 • Land

  Mexiko

 • Producent

 • Alkoholhalt

  48% %

 • Doft

  Komplex doft med toner av torrt hö och frisk citrus med viss örtighet

 • Smak

  Stor smakbild med både frisk och söt citrus, mynta och torkad frukt

Art. Nr:

Volym:

Pris:

700 ml kr Ladda ner produktblad
Ladda ner produktblad

Del Maguey grundades redan 1995 av den internationellt erkända konstnären Ron Cooper. Ron hade stött på mezcal under sina resor och vandringar i Oaxaca i södra Mexiko. Rons mission var att erbjuda världen hantverksmässig och traditionell mezcal och att lyfta fram den nästan bortglömda kulturen och den unika terroir, som varje producerande by har samt den unika karaktär varje typ av agave besitter. Därav namnet Del Maguey Single Village Mezcal. Maguey är det äldre namnet för just agave. De karaktäristiska och färgglada etiketterna som har blivit ett av signum är ritade av den nu bortgångna konstnären Ken Price, som bodde granne med Ron under hans tid på konstskola i Kalifornien.