Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo

…Plymouths recept från 1793 är världens äldsta oförändrade ginrecept?

…destilleriet Black Friars Distillery från början tros ha varit ett kloster och byggdes redan 1431?

…munken på flaskans insida är en hyllning till just detta kloster och förr sa man ”när munken blir torr om fötterna är det dags att skaffa en ny flaska”?

…Plymouth Gin har rätt att titulera sig som en ursprungsskyddad gin?

Kan köpas på Systembolaget!

När Plymouth först skapades 1793 ville man göra gin mer rumsrent och en dryck att njuta av. Bland annat tog man bort alla bittra smakgivare, bytte från pomerans till skal från söta matapelsiner och tonade ner de tyngsta enbärstonerna.

Framgången lät inte vänta på sig och London Dry Gin som vi känner den idag var född. Receptet bestod då, liksom nu av sju smakgivare där grön kardemumma är en av nycklarna.


Plymouth Dry Martini

50 ml Plymouth Gin
20 ml Lillet Blanc
Dash av orange bitter
Oliver

Rör med is tills det är riktigt kallt, sila i ditt cocktailglas och garnera. Kom ihåg att ALLTID garnera med ett udda antal oliver för tur och framgång.

Plymouth Gin görs i Englands äldsta aktiva gindestilleriet på ett recept som är oförändrat sedan 1793. Grundaren Thomas Coates var en handelsresande som fastnade för den lilla hamnstaden Plymouth i södra England efter att ha träffat sitt livs kärlek där.

Av en slump följde nuvarande Master Distiller Sean Harrison i Coates fotspår och hamnade även han i Plymouth för kärlekens skull.

Kan köpas på Systembolaget!

 

PRS logo.jpg

Please enjoy our brands responsibly.
Contact us: info@pernod-ricard.com

Terms & Conditions | Privacy Policy | Responsibility Statement | Cookies