Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

1 800 studenter har informerats om ansvarsfull alkoholkonsumtion på ESN Sea Battle

Den 17 – 19 november genomfördes det fjärde ”Responsible Party” på ”ESN Sea Battle”, en kryssning mellan Stockholm och Tallinn. Det är ett av Erasmus Student Networks huvudevenemang som arrangeras i partnerskap med Pernod Ricard.

Den 17 – 19 november genomfördes det fjärde ”Responsible Party” på ”ESN Sea Battle”, en kryssning mellan Stockholm och Tallinn. Det är ett av Erasmus Student Networks huvudevenemang som arrangeras i partnerskap med Pernod Ricard.

”Responsible Party” är ett europeiskt program som implementerats av Pernod Ricard för att öka medvetenheten om ansvarsfull konsumtion av alkohol på studentfester. Den viktigaste aspekten av programmet är att studenterna som arrangerar festen utses till ”Responsible Party Ambassadörer” föregår med gott exempel och sprider kunskap om ansvarsfull konsumtion för att öka medvetenheten bland sina vänner.

- Samarbetet med ESN ger oss en stor möjlighet att öka medvetenheten om ansvarsfull konsumtion. Vi har nått omkring 25 000 studenter i Norden och Baltikum, sedan 2011. Vårt mål är att uppmuntra studenterna att festa smartare och konsumera måttfullt, säger Mikael Sundström, CSR och Hållbarhetschef Pernod Ricard Sweden.

Under den tre dagar långa kryssningen fanns 15 stycken ”Responsible Party Ambassadörer” på plats, utbildade av Pernod Ricard, för att öka medvetenheten bland 1 800 ESN studenter om riskerna med överdriven och olämplig konsumtion av alkohol. Alla ambassadörer var utrustade med förebyggande material såsom alkoholmätare och BAC mätare (Blood in Alcohol Calculator). Studenterna fick också testa på aktiviteter som simulerar negativa effekter av överkonsumtion. Pernod Ricard delade även ut vatten och gratis snacks till studenterna samt bjöd in till aktiviteter som frågesport och olika spel i Responsible Party Lounge.

Fakta om Responsible Party Program
Responsible Party är det första Pan-Europeiska program som riktar sig till unga vuxna. Pernod Ricard har etablerat en förtroendeingivande relation med studentpartnern ESN som bidrar till programmets framgång.

Responsible Party är ett av Pernod Ricardgruppens åtaganden till European Alcohol and Health Forum, som tagits fram av European Commission (EU). Det här är ett förebyggande initiativ som bygger på ett icke kommersiellt partnerskap med ESN.

Sedan 2010 har drygt 175 000 studenter deltagit på fester i samarrangemang med Responsible Partys i 29 europeiska länder.

Fakta om de fem industriella åtaganden
Pernod Ricard har tillsammans med andra globala aktörer inom alkoholindustrin lämnat följande åtagande till WHO, för att reducera missbruk av alkohol.

·  minska minderårigas drickande

·  sprida god marknadsföringsed till alla aktörer i branschen

·  bidra till ökad medvetenhet hos konsumenter

·  motverka bilkörning under alkoholpåverkan 
 
·  engagera barer och restauranger i arbetet för en ansvarsfull hantering och försäljning av alkohol

Läs mer här


Vill du veta mer om programmet?
http://www.responsible-party.com/ 

För mer information kontakta gärna:
Mikael Sundström
CSR & Hållbarhetschef
Pernod Ricard Sweden
Tel 0709 43 22 26
E-post mikael.sundstrom@pernod-ricard.com

Heléne Reuterwall Thideman
PR Chef
Pernod Ricard Sweden
Tel 0733 16 82 90
E-post helene.reuterwall-thideman@pernod-ricard.com