Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

1 500 studenter har informerats om ansvarsfull alkoholkonsumtion på ESN Sea Battle

Den 13-15 april genomfördes ”Responsible Party” på ”ESN Sea Battle”, en studentkryssning mellan Stockholm och Tallinn. Det är ett av Erasmus Student Networks (ESN) största evenemang i Europa.

Under den tre dagar långa kryssningen fanns 15 stycken ”Responsible Party Ambassadörer” ombord, utbildade av Pernod Ricard Sweden, för att öka medvetenheten bland festdeltagarna om riskerna med överdriven och olämplig konsumtion av alkohol. Tillsammans med ett åttiotal studentledare hjälpte de till att skapa en positiv och trygg atmosfär under kryssningen. Vatten, snacks och informationsmaterial delades ut gratis.

  • -Genom samarbetet med ESN har vi sedan 2011 nått över 30 000 studenter i Norden och Baltikum. Vårt mål är att uppmuntra studenterna att festa smartare och konsumera måttfullt, säger Mikael Sundström, Senior CSR Manager Pernod Ricard Sweden.

Fakta om Responsible Party Program

”Responsible Party” är ett europeiskt program som genomförs av Pernod Ricard i samarbete med Erasmus Student Network för att motverka överkonsumtion av alkohol på studentfester. Den viktigaste aspekten av programmet är att utvalda studenter utbildas till ”Responsible Party Ambassadörer”. Dessa föregår med gott exempel och sprider kunskap om ansvarsfull konsumtion. Syftet är att öka medvetenhet, förändra attityder och beteenden hos medstudenter.

Responsible Party är ett av Pernod Ricards åtaganden till EU-kommissionens European Alcohol and Health Forum och är ett förebyggande initiativ som bygger på ett icke-kommersiellt partnerskap med ESN. Sedan 2010 har cirka 180 000 studenter deltagit i ”Responsible Party” -arrangemang i 29 europeiska länder.


Vill du veta mer om programmet, besök www.responsible-party.com www.facebook.com/resonsibleparty

För mer information kontakta gärna:

Mikael SundströmSenior CSR Manager
Pernod Ricard Sweden
Tel 0709 43 22 26
E-post mikael.sundstrom@pernod-ricard.com

Heléne Reuterwall ThidemanPR Manager
Pernod Ricard Sweden
Tel 0733 16 82 90
E-post helene.reuterwall-thideman@pernod-ricard.com