Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

1 december lanseras Epica Malbec Fairtrade i Systembolagets alla butiker

Epica Malbec kommer från Mendoza i Argentina och är ett Fairtrade vin med struktur och elegans. Vinet är gjort till 100% på Malbec från Viña San Pedro’s finaste vingårdar. De allra flesta av dem ligger i det välrenommerade Uco Valley. De sluttningarna ger druvor med markerad fruktkaraktär, god koncentration och framträdande frukt.

Druvorna skördas både för hand och med maskin. I vineriet får druvorna genomgå en tre dagar lång förmaceration i 10 °C för att extrahera extra färg och smak innan den vanliga macerationen som pågår i 5 till 7 dagar i 22 °C. Den vanliga alkoholjäsningen tar ca 10 dagar i en maxtemperatur av 26°C. Sedan har 60% av vinet fått jäsa på franska och amerikanska ekfat under åtta månader. Efter en varsam behandling får Epica Malbec både rik och fräsch frukt.

Epica Malbec är gjort till 100% på Malbec från Viña San Pedro’s finaste vingårdar i Argentina. Det är ett Fairtrade vin som kompletterar vårt sydamerikanska vinsortiment med nationaldruvan Malbec säger Adrienne Friström, Brand Manager för Viña San Pedro på Pernod Ricard Sweden.

Epica Malbec passar fint till grillade rätter av både lamm och nötkött. Vinet är också mycket gott till pastarätter.

Färg: Rubinrött med violetta toner.
Doft: Uttrycksfull doft av körsbär och plommon samsas med välintegrerade toner av vanilj.
Smak: Fruktigt och generöst vin inslag av mörka bär, körsbär samt örter. Mjuka tanniner och ett långt balanserat avslut.

Epica Malbec
Varu nr: 6594, 750 ml, pris 79 kr
Alk halt: 14 %
Syra: 5,4
PH: 3,6
Restsocker: 3,3%

För ytterligare information kontakta:
Adrienne Friström, E-post: adrienne.fristrom@pernod-ricard.com
Telefon: 0709 19 53 82

Heléne Thideman, E-post: helene.thideman@pernod-ricard.com
Telefon: 0733 16 82 90