Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Jacob’s Creek Shiraz Cabernet övergår till att bli ett 100% ekologiskt vin - Jacob’s Creek Shiraz Cabernet Organic

Från och med april kommer storsäljaren Jacob’s Creek Shiraz Cabernet att övergå till att bli ett helt ekologisk vin. Druvorna är till 100% ekologiska druvor. All mark och hela vinframställningsprocessen är certifierad. Bytet sker i samband med att vi byter till årgång 2013.

Under sommaren 2013 ökade debatten kring livsmedelskvalitet, vilket bidrog till att skapa ett succesivt växande intresse för ekologiska och närproducerade livsmedel. Intresset har sedan dess vuxit och under 2014 handlade vi i Sverige mer ekologisk mat och dryck än någonsin. Jacob’s Creek har under många år tillbaka planerat för en helt ekologisk produktion som ett led i deras grundläggande miljöarbete. Druvorna till deras ekologiska viner kommer från Jacob’s Creeks ekologiskt certifierade vingårdar i McLaren Vale.

Systembolaget ökade den ekologiska försäljningsandelen av den totala volymen från 3,1 procent 2013 till 5,6 procent 2014 - vilket är en ökning med 83 procent. Deras mål är att 10 procent av allt de säljer ska vara ekologiskt år 2020. Därför fortsätter Systembolaget att bredda det ekologiska utbudet för alla typer av drycker. ”Genom att öka andelen ekologiska produkter bidrar vi till minskad påverkan på den biologiska mångfalden och förbättrad arbetsmiljö för de som arbetar på fältet, säger Systembolaget”.

"Vi är stolta över att få presentera ett nytt ekologiskt vin. Med det fortsätter vi att möta det växande intresset för olika vinstilar. Vi håller också fast vid vår grundläggande filosofi att göra fräscha, eleganta viner med mycket smak som uttrycker druvornas karaktärer, berättar chefsvinmakaren på Jacob’s Creek, Bernard Hickin”.

Jacob’s Creek Shiraz Cabernet Classic har en klar röd färg med inslag av blått. En härligt kryddig doft av mörka bär, körsbär, lakrits och inslag av fat. Smaken är fruktig, kryddig med toner av mörk frukt, körsbär och lakrits. Fin syra, små tanniner och en kvardröjande ton av ekfat.

Jacob’s Creek Shiraz Cabernet Organic 2013
Varu nr 2066
Alk halt 13,5%, 750 ml
Pris 77 kr

Vinet finns också i storlekarna 375 ml (46 kr) och 187 ml (27 kr).

För mer information kontakta gärna:
Karolina Järnblad
Produktchef Jacob's Creek
Pernod Ricard Sweden
Tel 0709 43 22 25
E-post karolina.jarnblad@pernod-ricard.com

Heléne Reuterwall Thideman
PR-chef
Pernod Ricard Sweden
Tel 0733 16 82 90
E-post helene.reuterwall-thideman@pernod-ricard.com

Jacob's Creek Wines grundades under namnet Orlando Wines av Johann Gramp, som emigrerade från Tyskland till South East Australia 1837. Tio år senare startade han sin verksamhet genom att plantera de första vinrankorna vid ett litet vattendrag, Jacob’s Creek.

År 1976 började Jacob's Creek Wines saluföra sitt märke Jacob’s Creek, som en hyllning till Johann Gramp och den plats där han planterade sina första plantor. I dag är Jacob's Creek Winery ett av Australiens mest framgångsrika vinföretag med stora framgångar över hela världen.