Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

​Nyhet Jameson Caskmates 1 december

Jameson Caskmates är frukten av ett samarbete mellan Jameson och Fransiscan Well. Fransiscan Well är ett ölbryggeri som ligger ett stenkast bort från Jamesons destilleri Middleton i Cork.

Den 1 december lanseras Jameson Caskmates i Systembolagets beställningssortiment

Jameson Caskmates är frukten av ett samarbete mellan Jameson och Fransiscan Well. Fransiscan Well är ett ölbryggeri som ligger ett stenkast bort från Jamesons destilleri Middleton i Cork. Jameson Caskmates bygger på att man har låtit Jameson ligga på stoutfat i två månader för att fånga upp och utveckla spännande smaker som redan finns i whiskeyn såsom choklad, kaffe och kola.

Doft: Färsk frukt och citrus i mix med mild krydda och mjölkchoklad. Från stoutfaten kommer en mild humlearom och rostad ek.

Smak: Fruktiga toner och en mild pot-stillkrydda med rostad ek. En lång, sammansatt eftersmak med distinkta inslag av kaffe, choklad och kola i finishen.

Jameson Caskmates som är en ny modern whiskey är resultatet av ett kreativt samtal mellan Jamesons Distiller Master och Brew Master’n på bryggeriet Fransican Well. Jameson Caskmates landar helt rätt i den nya trenden av Craft Whiskey och Craft Beer säger Rai Fierro, Brand Manager för Pernod Ricards whiskyportfölj i Sverige.

Jameson Caskmates
Varu nr 87937, alk halt 40%, pris 349 kr

Jameson är idag den största irländska whiskeyn över hela världen. Från 500 000 lådor år 1996 till dagens 5 miljoner lådor. Och innovationen fortsätter. I Middleton har man nyligen öppnat ett microdestilleri och här kommer de nu skapa innovativa whiskies signerade den första kvinnliga ”Distillern” på Irland – Karen Cotter. Vi ser en spännande framtid ta form.

John Jameson grundade sitt Bow Street Distillery i Dublin år 1780 med ambitionen att frambringa världens bästa whiskey. John Jameson’s ”Spirit of Excellence” lever kvar än idag och förklarar varför Jameson är världens mest sålda irländska whiskey.

John Jameson utformade den unika Jamesonstilen med trippeldestillering och pot still tillverkning – en tradition som fortlever och förvaltas av Master Destiller, Brian Nation.

För mer information kontakta gärna:
Rai Fierro
Brand Manager, Pernod Ricard Sweden
Tel 0706 10 70 50
E-post rai.fierro@pernod-ricard.com; 

Claire Gavin
Jameson Brand Development Assistant, Pernod Ricard Sweden
Tel 0768 68 62 19
E-post claire.gavin@pernod-ricard.com