Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Pernod Ricard’s medarbetare i Sverige tog återigen ställning för ansvarsfull alkoholkonsumtion

Att främja ansvarsfull alkoholkonsumtion är kärnan i Pernod Ricard’s CSR arbete. Därför samlade Pernod Ricard Sweden tillsammans med The Absolut Company för femte året i rad sina cirka 300 medarbetare i Stockholm. Responsib’ALL Day är ett globalt initiativ som torsdagen 11 juni involverade Pernod Ricards alla 18 000 medarbetare i 85 länder.

Att främja ansvarsfull alkoholkonsumtion är kärnan i Pernod Ricard’s CSR arbete. Därför samlade Pernod Ricard Sweden tillsammans med The Absolut Company för femte året i rad sina cirka 300 medarbetare i Stockholm. Responsib’ALL Day är ett globalt initiativ som torsdagen 11 juni involverade Pernod Ricards alla 18 000 medarbetare i 85 länder.

CSR är något som genomsyrar hela vår verksamhet, alltifrån produkterna vi utvecklar, marknadsföringskampanjer vi utför och dialogen vi har med våra kunder och konsumenter. Tack vare den nya ”Wise Drinking” appen, får våra konsumenter bättre överblick över sin alkoholkonsumtion, säger Fabrice Audan, Chairman Pernod Ricard Northern Europe.

Den här dagen manifesterar vi vårt starka engagemang för att sprida kunskap om ansvarsfull konsumtion. Vi vidareutbildar våra medarbetare, så att de kan agera som ambassadörer i alla sammanhang, säger Isabelle Ducellier, CEO Pernod Ricard Sweden.

Under Responsib’ALL Day 2015 fokuserar Pernod Ricard Sweden särskilt på att:

  • Lansera Wisedrinking-appen för att hjälpa konsumenter få bättre överblick över sin alkoholkonsumtion och främja måttfullhet
  • Engagera barer och nattklubbar i arbetet för en ansvarsfull försäljning av alkohol
  • Uppmärksamma organisationen Nattskiftets viktiga arbete att skapa ökad trygghet i nattlivet
  • Lansera ett ambassadörsprogram för anställda inom Pernod Ricard Sweden för det alkoholfria vinet Jacob’s Creek UnVINED.

Pernod Ricard Sweden och The Absolut Company stödjer sedan flera år tillbaka Prata om Alkohol. Prata om Alkohol är ett forskningsbaserat metodmaterial för högstadiet och gymnasiet med fokus på att stärka ungdomars självkänsla och förmåga att stå emot grupptryck. Programmet har som mål att senarelägga ungdomars alkoholdebut och minska deras alkoholkonsumtion. Pernod Ricard Sweden och The Absolut Company stödjer även Fryshusets alkoholfria discon för ungdomar.

Pernod Ricard Sweden genomförde årets Responsib’ALL Day hos två av sina kunder; Under Bron och Café Opera i Stockholm. Dessa kunder är viktiga samarbetspartners i arbetet för att främja en måttfull alkoholkonsumtion och säkra en positiv och trygg upplevelse för besökarna. 

För mer information kontakta gärna:

Mikael Sundström

Senior CSR & Communications Manager
Pernod Ricard Sweden
Tel 0709 43 22 26
E-post mikael.sundstrom@pernod-ricard.com

Heléne Reuterwall Thideman

PR Manager
Pernod Ricard Sweden
Tel 0733 16 82 90
E-post helene.reuterwall-thideman@pernod-ricard.com