Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

The Glenlivet är nu världens mest sålda maltwhisky!

1824 fick George Smith den första licensen att producera sin whisky och 2014 tog The Glenlivet med stolta steg, klivet upp till Nr.1 i världen.

The Glenlivet – ”The Single Malt that started it all” har nått en fantastisk milstolpe i sin långa och anrika historia och är nu världens mest sålda skotska maltwhisky med över en miljon 9L/lådor (IWSR 2014).

The Glenlivet har länge varit den mest sålda skotska maltwhiskyn i USA och har under många år varit en av de mest drivande krafterna i den ökade försäljningen av skotsk maltwhisky på den globala marknaden. Det är med stolthet vi kan se hur märket genom sin kombination av en lång tradition, nya innovationer och en exceptionell kvalitet har nått stor framgång bland världens whiskyentusiaster.

“Det är fantastiska nyheter för Glenlivet globalt. Trenden i Sverige har länge varit rökig maltwhisky, men om man ser globalt gillar man en mjukare, en mer subtil smak med tydligare frukttoner. Jag tror att svenska whiskykonsumenter kommer att återupptäcka The Glenlivet och börja uppskatta den mjukare maltwhiskyn från Speyside i framtiden” säger Rai Fierro, Brand Manager för The Glenlivet i Sverige.

The Glenlivet Distillery ligger i Speysideregionen, vid floden Livet, strax innan den flyter ihop med Avon. Fabrikens grundare, George Smith, var den förste som ansökte om tillstånd att destillera år 1824 då nya regler krävde licens för tillverkning. Då hade han sedan länge, i hemlighet, bränt sin whisky hemma på gården, precis som sin far, farfar och de flesta grannar.

Den som gick över från olaglig till laglig verksamhet tog en avsevärd risk och betraktades ofta som en svikare av sina före detta hembrännarkollegor. Därför utrustade sig George med två tunga pistoler, som han bar med sig under många år, för att förhindra eventuella hämndaktioner. När whiskyn Glenlivet blev känd utanför regionen började även andra tillverkare skriva Glenlivet på etiketten, eftersom namnet betraktades som en kvalitetsgaranti. Det gick så långt att destilleriets dåvarande ägare James Smith (son till grundaren George) ansökte om att få namnskydda sitt whiskymärke. Han fick sitt namnskydd och från år 1880 är det bara hans whisky som får kallas The Glenlivet. The Glenlivet är originalet!

The Glenlivet på Systembolaget:

The Glenlivet 12 yo
The Glenlivet 15 yo French Oak
The Glenlivet 18 yo
The Glenlivet Archive 21 yo
The Glenlivet Tasting Experience

För mer information kontakta gärna:
Rai Fierro
Brand Manager, Pernod Ricard Sweden
Tel 0706 10 70 50
E-post rai.fierro@pernod-ricard.com

Olof Noréus
Brand Ambassador, Pernod Ricard Sweden
Tel 0702 78 01 51
E-post olof.noreus@pernod-ricard.com