Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

​The Glenlivet Founder’s Reserve, NYHET 1 oktober

The Glenlivet Founder’s Reserve speglar hjärta och själ i The Glenlivet och är en unik hyllning till grundaren George Smiths vision; att skapa en mjuk och tillgänglig maltwhisky från Speyside.

George Smith grundade The Glenlivet Distillery år 1824 och var den första att producera en whisky av sådan exceptionell kvalitet att den snabbt fick ett gott och vida spritt rykte. Den blev också ett riktmärke för hur en bra maltwhisky skulle smaka och då många konkurrenter började skriva Glenlivet på sina flaskor togs frågan till domstol med resultatet att det bara är originalet som får kallas "The Glenlivet". The Glenlivet Founder’s Reserve ger nu nytt liv åt The Glenlivets personliga och firade stil.

Inför den globala lanseringen av The Glenlivet Founder's Reserve citerar vi Nikki Burgess, Global Brand Director för The Glenlivet - The Glenlivet has been the largest contributor to the growth in single malt over the last five years and we look forward to Founder’s Reserve rolling out around the world, as its exceptional taste and link to the distillery’s past are sure to help us continue our success over the next ten years and beyond. 

I hjärtat av The Glenlivets karaktär hittar man en klassisk fruktighet som är resultatet av de speciella och unikt formade pot stills som designades av självaste George Smith. För The Glenlivet Founder’s Reserve är denna enastående fruktighet resultatet av att destilleringen ihop med lagringen på 1st fill american oak. Det skapar en maltwhisky med karaktär och exceptionell mjukhet, ett kvalitetstecken som var uppskattat redan på George Smith tid.

Doft: Fruktigt och blommigt med toner av citrus.

Smak: Fruktighet där apelsintoner övergår i kanderade äpplen med viss sötma och krämighet. Välbalanserad med en mjuk avslutning.

The Glenlivet Founder’s Reserve är perfekt balanserad och har en mjuk och fruktig smak. En stil som The Glenlivet gjort sig kända för över hela världen. Whiskyn kompletteras skickligt med en mjuk krämighet och sötma från sin tid på nya amerikanska ekfat.

The Glenlivet Founder’s Reserve är en äkta hyllning till grundaren George Smith och The Glenlivets egna och klassiskt fruktiga och blommiga husstil.

The Glenlivet Founder’s Reserve
Varu nr 86916,
alk halt 40%
pris 399 kr

För mer information kontakta gärna:
Rai Fierro
Brand Manager, Pernod Ricard Sweden
Tel 0706 10 70 50
E-post rai.fierro@pernod-ricard.com

Olof Noréus
Brand Ambassador, Pernod Ricard Sweden
Tel 0702 78 01 51
E-post olof.noreus@pernod-ricard.com