Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

​Martell lanserar Single Estate Cognac

Martell Domaine de Charbonnière produceras i begränsad upplaga och är en av tre nya produkter som utgör Collection Single Estate. Samlingen är en hyllning till Cognacsregionen. Martell Domaine de Charbonnière kommer finnas i Systembolagets beställningssortiment.

Martell, ett av världens äldsta konjakshus, lanserar i november 2016 en ny Single Estate Cognac, Martell Domaine de Charbonnièr. Konjaken är en del av samlingen Collection Single Estate, vars hela produktion från druvan till buteljeringen sker inom samma egendom.

Domaine de Charbonnière är helt och hållet producerad i Borderies – det minsta och mest eftertraktade ”cru” i Cognacsregionen. Konjaken fångar kärnan i regionens unika terroir och tar vara på Martells och folkets i Cognac enastående arv. Den framhäver den kunskap och passion som finns hos de kvinnor och män som varje dag sköter om vinrankorna, tillverkar vinet samt destillerar fram och lagrar det som fransmännen kallar eau de vie – livets vatten – den spritdryck som sedan blir konjak.

Christophe Valtaud, Källarmästare hos Martell säger: ”Att skapa, producera och även njuta av en konjak kräver tålamod. Domaine de Charbonnière har skapats ur Martells stolthet över hantverket och traditionen. Att konjaken är producerad på samma egendom från början till slut, något som är väldigt ovanligt idag, ger den en distinkt karaktär och elegans.”

Martell Domaine de Charbonnière har en färg av gyllene koppar och en rund och delikat doft av blommor, frukt och vanilj. När du snurrar på glaset kommer ädla toner av konserverad frukt som aprikos, körsbär och plommon, samt en tillstymmelse av marsipan fram.

Smaken är balanserad och fyllig. Frukten och blommorna utvecklas på ett vackert vis tillsammans med en träighet och toner av plommon- och aprikosmarmelad. Avslutet är långt och lent där frukter, blommor och träiga toner flätas samman i harmoni.

Martell Domaine de Charbonnière produceras i begränsad upplaga och är en av tre nya produkter som utgör Collection Single Estate. Samlingen är en hyllning till Cognacsregionen. Martell Domaine de Charbonnière kommer finnas i Systembolagets beställningssortiment.

De andra två produkterna i Martells Collection Single Estate, 1989 Vignoble C. Mongillon och 1978 Vignoble A. Couillaud kommer att successivt släppas i begränsat antal i Systembolagets beställningssortiment.

Martell Domaine de Charbonnière
Volym: 700 ml
Alkoholvolym: 40 %
Artikelnr: 86053
Pris: 1999 SEK

Andra Martellprodukter som finns på Systembolaget:
Martell VS (375 ml), Nr 171, 199 kr
Martell VS (700 ml), Nr 171, 349 kr
Martell VSOP (700 ml), Nr 87234, 500 kr
Martell Cordon Bleu (700 ml), Nr 70665, 1200 kr
Martell XO (700 ml), Nr 87232, 1500 kr

För mer information eller bilder, vänligen kontakta Carl von Wachenfeldt på Patriksson Communication. Mail: carl@patrikssoncomms.com, Telefon: +46 (0)70 437 56 82

Om Martell
Martell är äldst av de stora konjakshusen. I över 300 år har ett passionerat konjakshantverk varit familjens Martell arv. Från generation till generation har Martells ”Art de Vivre” och ”Savoir Faire” fört traditionen vidare och skapat en unik historia av kvalitet, smakupplevelser och lyx..