Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Nyhet från Stoneleigh som lanserar Latitude Chardonnay

Stoneleigh lanserar sitt vin Latitude Chardonnay på Systembolaget 1 december.

Den 1 december lanseras Stoneleigh Latitude Chardonnay 2015 på Systembolaget. Druvorna till detta härliga vin kommer från Rapaura och det som på Nya Zeeland kallas The Golden Mile. Denna lilla landremsa är helt täckt av de platta solstenarna som utgör den unika jordmånen som finns här. Vinet har efter skörd fått jäsa på franska och ungerska fat med en mindre del nya fat. Resultatet ger koncentrerade viner med en fantastisk aromatisk karaktär och en djupare smak.

Vi är så glada att kunna få visa upp ett ytterligare vin från det älskade vinhuset Stoneleigh som kommer från den välkända platsen ”The Golden Mile”. Vinet är mycket prisvärt och visar ett vin med djup och koncentration. Chardonnay från Stoneleigh ger ett nytt uttryck till Marlborough som annars är mest känt för Sauvignon Blanc säger Karolina Järnblad, Brand Manager på Pernod Ricard Sweden.

Servera vinet lätt kylt som sällskapsvin eller till fisk,skaldjur, ljust kött som kyckling eller pasta.

Doft  Mogna stenfrukter med en komplex karaktär av flinta och med en ton av liten rökighet.

Smak Nyanserad och komplex smak av mogen persika, karamell och med toner av brioche samt rostad ek.

Nr 6360 (för både hel- och halvflaska)

Pris 129 kr 75 cl, 70 kr 37,5 cl 


För mer information, kontakta oss gärna:
Karolina Järnblad
Brand Manager, Pernod Ricard Sweden
E-post karolina.jarnblad@pernod-ricard.com
Tel 0709 43 22 25

Heléne Reuterwall Thideman
PR Manager, Pernod Ricard Sweden
E-post helene.reuterwall-thideman@pernod-ricard.com
Tel 0733 16 82 90

Stoneleigh Vineyards ligger i området Marlborough på den nordligaste spetsen av Nya Zeelands sydö. Detta kultområde i vinvärlden började man först 1973 att plantera vinrankor. Området blev tidigt planterat med druvan Sauvignon Blanc som visade sig trivas utmärkt i det tempererade klimatet. Kombinationen med flest antal soltimmar på Nya Zeeland, 2400 per år, plus den karga jordmånen ger mycket gynnsamma vinodlingsförutsättningar. De stora stenarna som täcker marken ger en bra dränering och fungerar som värmestabilisatorer under de kalla nätterna då stenarna behåller värmen från dagens solljus och skyddar mot eventuell frost.