Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Nylansering Havana Club 7- legendarisk rom från Kuba

Lansering Systembolaget 1a December. Perfektion är ordet som bäst beskriver Havana Club 7 años.

Den 1a december lanseras Havana Club Añejo 7 años på Systembolaget. Perfektion är ordet som bäst beskriver Havana Club 7 años. Asbel Morales, ”El Maestro Ronero” Havana Club´s chefsdestillatör, är med från födelsen och genom hela mognadsprocessen på denna underbara rom. Inget lämnas åt slumpen, bara den bästa rom används, lagringen sker på fat av nordamerikansk vitek och efter 7 års mognande är det dags att möta de mest kräsna kunder och romentusiaster. Denna rom är också extremt bred i sina användningsområden och kan drickas som den är, på is eller i härliga kubanska cocktails. Havana 7 fick tidigare i höstas en ny design som har blivit väldigt uppskattad över hela världen.

- Havana Club 7 är en klassisk rom som har fått ett nytt och modernare uttryck. Nya designen känns tidlös och för tankarna tillbaka till 1930 talets Havanna säger Rai Fierro, Brand Manager för Havana Club på Pernod Ricard Sweden.

DOFT Rund med komplexa, härliga vaniljaromer

SMAK Len, rund, fyllig med vanilj, choklad och fruktoner. En symfoni av smaker
vars komplexitet ger en extrem lång eftersmak.

LAND Kuba

ALKOHOLHALT 40%

Artikelnummer 322

Pris 269 kr 

Havana Old Fashioned
Med sin storhetstid i början av 1920-talet definierade denna klassiska cocktail de moderna damer och herrar som rörde sig i salonger och cocktailbarer. Orginalet görs med Bourbon, men denna klassiker kan ta sig många uttryck. Fortfarande en tidlös drink.

50 ml Havana Club Añejo 7 años
Dash Angoustura bitter
1 brun sockerbit
1 bit apelsinzest

Använd baksidan av en sked för att krossa sockerbiten tillsammans med bitter i ett gammalmodigt glas. Lägg en kub av is och 15 ml Havana Club Añejo 7 años och rör ut sockret till iskuben nästan smält. Upprepa tre gånger till och gnid sedan ett apelsinskal runt kanten av glaset, tillsätt körsbär och rör om.

För mer information, kontakta oss gärna;
Rai Fierro
Brand Manager, Pernod Ricard Sweden
Tel 0706 10 70 50
E-post rai.rierro@pernod-ricard.com

Heléne Reuterwall Thideman
PR Manager, Pernod Ricard Sweden
Tel 0733 16 82 90
E-post helene.reuterwall-thideman@pernod-ricard.com

Bilder finns längst ned att ladda ned,

Historia

Den 27 oktober 1492 siktar Christopher Columbus Kubas kust, han hänförs av dess skönhet och mystik. Med sig har Columbus sockerrör från Asien som han planterar i Kubas välmående jordmån. Det visar sig att mikroklimatet på Kuba är perfekt för odling av sockerrör och produktionen ökar kraftigt under århundradena. Kubanerna lär sig snabbt att man kan använda sockerrören till att göra alkohol och 1878 slåss dörrarna upp till Havana Clubs destilleri. Resten är en romhistoria utan dess like.
www.havana-club.com