Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Åhus Akvavit lanserar traditionellt kryddat brännvin i modern tappning

Den anrika drycken akvavit är åter på tapeten och som svar på denna trend lanseras i juni Åhus Akvavit i Systembolagets beställningssortiment. Från det 100 år gamla destilleriet i Åhus kommer nu ett helt nytt brännvin kryddat med fänkål, kummin, rosmarin, citron och pomerans.

Den anrika drycken akvavit är åter på tapeten och som svar på denna trend lanseras under juni månad Åhus Akvavit i Systembolagets beställningssortiment. Från det 100 år gamla destilleriet i Åhus kommer nu ett helt nytt brännvin kryddat med fänkål, kummin, rosmarin, citron och pomerans.

I Åhus har det destillerats kryddor och sprit i över 100 år och under lång tid gjordes all svensk akvavit på denna plats. Nu lanseras Åhus Akvavit, ett brännvin som tolkar de 100-åriga traditioner som växt fram sedan distilleriet byggdes 1906. Smaken är frisk och len med toner av kummin, fänkål och rosmarin. Den passar perfekt att dricka som den är, att njuta av tillsammans med mat - eller varför inte i en Swedish Negroni, som är Åhus Akvavits signaturcocktail.

Swedish Negroni
3 cl Åhus Akvavit
2 cl Italian Bitter (Campari)
2 cl Röd söt vermouth

– Åhus Akvavit är ett gott exempel på hur traditionellt hantverk svarar på den moderna konsumentens efterfrågan. Produkten andas arv och historia samtidigt som den bjuder på en kontemporär smakupplevelse, vilket gör den unik i sitt slag, säger Edouard Parlange, varumärkesansvarig för Åhus Akvavit.

Akvavit - en växande trend
Ett nytt intresse har väckts för akvavit bland bartenders både i Sverige och internationellt. Dryckens unika profil öppnar upp för nya cocktails och spännande smakupplevelser. Akvavit betyder ”livets vatten” och är enligt svensk tradition ett brännvin som är kryddat med minst en av kryddorna kummin eller dill. Vad som sedan skiljer dem åt är ytterligare kryddning samt val av lagringsfat.

Åhus Akvavit
Nummer Systembolaget: 88301
Alkoholhalt: 38,0%
Pris: 269kr för 70cl

Smaken är len och bjuder på viss sötma med tydliga inslag av kummin, fänkål, rosmarin, citron samt pomerans. Doften är elegant med välbalanserad kryddighet. Avslutet är något fruktigt och rundas av med varma kryddor.

Åhus Akvavit finns i Systembolagets beställningssortiment från och med 1 juni.

För pressmaterial kontakta:
Oskar Lind, Cohn & Wolfe Stockholm
E-post: pernod-ricard@cohnwolfe.com
Tel: +46 70 720 20 88

För mer information kontakta:
Edouard Parlange, Pernod Ricard Sweden
E-post: edouard.parlange@pernod-ricard.com
Tel: +46 709 15 52 94