Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Australien möter Frankrike i nya Le Petit Rosé från Jacob’s Creek

Den hyllade vinproducenten välkomnar sommaren med ett nytt rosévin i klassisk fransk stil, tillverkat på australiensiska druvor - Le Petit Rosé. Det eleganta, friska vinet med toner av tranbär och körsbär passar perfekt för sommarens mingel. Finns i Systembolagets ordinarie sortiment från och med den 1 juni.

Ljuva sommarkvällar står för dörren och med dem rosé-säsongen. Denna klassiska vintyp är typisk för den franska landsbygden, vilket också varit inspirationskällan bakom framställningen det nya Le Petit Rosé från Jacob’s Creek. Detta torra, eleganta vinet är franskt i stilen, men får sin friska karaktär från de australiensiska druvorna. Tillsammans skapar de en modern klassiker att njuta av till sommarens trädgårdsfester.

- Le Petit Rosé låter det bästa av två världar mötas och för tankarna till en ljum sommarkväll på franska Rivieran. Vinet gör sig allra bäst i gott sällskap serverad som aperitif eller tillsammans med en mångsidig grillbricka, säger Karolina Järnblad, varumärkesansvarig för Jacobs Creek.

Flera avgörande faktorer i tillverkningsprocessen ligger bakom vinets ljusa färg och balanserade toner. Druvorna skördas tidigare än vad de gör i Frankrike, och vinmakarna har även med varsam hantering använt andra druv- och jästsorter för att ge vinet dess speciella, komplexa karaktär.

Le Petit Rosé finns i Systembolagets ordinarie sortiment från och med 1 juni. 

No: 6639
Alkoholhalt
: 13,5%
Producent
:Jacob´s Creek
Ursprungsland: Australien
Smak: Frisk, elegant smak av tranbär och körsbär med mjuk avslutning.
Färg: Blekt rosa
Pris: 99 kr

För mer information och nedladdning av produktblad, besök: Pernod Ricard Swedens hemsida