Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Cidraie hedrar sitt franska arv med ny sommarskrud

I över hundra år har cideräpplena i Normandie plockats för att bli Cidraie äppelcider – en elegant, torr cider med fyllig smak och tydliga inslag av mogna äpplen. Nu klär den franska cidern om till sommarskrud och får en ny design som lyfter det franska arvet och passionen till ciderhantverket.

I över hundra år har cideräpplena i Normandie plockats för att bli Cidraie äppelcider – en elegant, torr cider med fyllig smak och tydliga inslag av mogna äpplen. Nu klär den franska cidern om till sommarskrud och får en ny design som lyfter det franska arvet och passionen till ciderhantverket.

I oktober månad varje år plockas de mogna cideräpplena från sina träd på Normandies milsvida äppelodlingar för att bryggas till Cidraie - en smakrik äppelcider med hjärtat i den franska cidertraditionen. Lagom till sommaren klär Cidraie om till en ny, mer minimalistisk design som med nya färger och en fransk flagga speglar det franska arvet och hantverket bakom bryggningen. Den klassiska nyckelpigan på etiketten kvarstår, likaså ciderns halvtorra karaktär med tydlig smak av mogna äpplen.

- Våra franska ciderseder har anor som sträcker sig mer än hundra år tillbaka i tiden, och dem vi vill hedra med den nya designen. Vi är stolta över Cidraies franska arv och vill att det ska utstrålas både genom smaken och utseendet, säger Pierre-Eric Bouvier, produktchef för Cidraie.

Den franska cidertillverkningen har blivit ett historiskt hantverk som både är traditionsbundet och noga kontrollerat. Samma metoder har använts i över hundra år, där höstäpplena skördas och mustas för att sedan låtas spontanjäsas med naturlig jäst som återfinns i de franska cideräpplena. Cideräpplena måste klassificeras som just det för att få användas i bryggningen. Den naturliga jäsningen rundar av ciderns söta fruktighet och skapar en väl avvägd balans mellan äpplenas syra och sötma.

Cidraie passar utmärkt till lättare sommarrätter och ljust kött som fågel och fläsk, alternativt som uppfriskande sällskapsdryck.

Cidraie
Nummer Systembolaget: 1806
Alkoholhalt: 4%
Pris: 19:90 kr för 330ml

Halvtorr, medelfyllig, fruktig, balanserad smak med viss längd och inslag av moget äpple. Serveras vid 8-10°C.

För pressmaterial kontakta:
Kristin Åkerlund, Cohn & Wolfe
E-post: kristin.akerlund@cohnwolfe.com
Tel: +46 70 619 45 10

För mer information kontakta:
Pierre-Eric Bouvier, Pernod Ricard Sweden
E-post: pierre-eric.bouvier@pernod-ricard.com
Tel: +46 709 15 52 02