Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

FRENEMY – an absolut art bar by arvida byström

Den 12 april, under Stockholm Art Week, är det dags för en ny Absolut Art Bar. Den här gången har konstnären Arvida Byström fått möjligheten att kurera kvällen som går under namnet Frenemy.

Temat för kvällen är vår relation till internet och smarttelefoner, allt inklätt i rosa latex och blommor à la Arvida.

- Baserat på ett citat från den tyska konstnären Hito Stereyl har jag skapat ett koncept för denna Absolut Art Bar som lekfullt problematiserar vår största frenemy - smarttelefonen och internet.

Arvida Byström är konstnären och kreatören som den senaste tiden dominerat Instagram med sin selfiestick som hjälpmedel. Arvidas konst talar till våra online-identiteter och slitningen mellan den lust och oro som uppstår i en digital kultur. Hennes kreativa uttryck kommer till liv med ett unikt webbspråk byggt på pastell, blommor, selfies och rosa USB-kablar.

- Vi är så glada över samarbetet med Arvida. Hennes uttryck och koncept känns både spännande och utmanande, dessutom är vi säkra på att alla gäster kommer få en helt oförglömlig festkväll, säger Pia Hägglöf, Senior Brand Manager White Spirits på Pernod Ricard Sverige.

Utöver specialkomponerade cocktails på Absolut Art Bar-temat serveras det senaste tillskottet i Absolut Mixt-familjen; Guarana & Pineapple som lanseras under april och kompletterar de tidigare smakerna Cloudberry & Apple och Blueberry & Lime.

Under maj månad visar Stockholmsbaserade galleriet Steinsland Berliner en soloutställning av Arvida Byström.

Om Absolut Art Bar
Genom Absolut Art Bar-installationer skapas platsspecifika verk tillsammans med utvalda konstnärer världen över. Tidigare samarbeten innefattar Jeremy Shaw på Kirlian (2012), Mickalene Thomas på Better Days (2013), på Art Basel; Los Carpinteros på Güiro (2012), Ry Rocklen (2013) på Night Court på Art Basel i Miami Beach, Adrian Wong på Wun Dun (2013), Nadim Abbas Apocalypse Postponed (2014) på Art Basel i Hong Kong, Olafur Eliasson på Little Sun (2014) på Coachella samt konstnärskollektivet Caravan på A Grain of Sand (2014) under Art Dubai.
De senaste åren har Stockholm varit värdstad för flera uppmärksammade Absolut Art Bars - bland annat med konstnären Ilja Karelampi (2015), magasinet Contributor Magazine (2016), designern Ann-Sofi Back (2017) det elektroniska kollektivet Studio Barnhus (2017) samt bokningsagenturen Luger (2017).

Absolut
Som det första spritvarumärket att knyta genuint nära band till konst och konstnärer har Absolut varit aktiva i konstvärlden sedan 1985, då Absolut bjöd in Andy Warhol att skapa den första av en serie ikoniska annonser inspirerade av Absolut-flaskan. Sedan dess har Absolut samarbetat med fler än 550 konstnärer i över 850 uppdrag. Idag främjar Absolut konstnärer, konst-
skribenter och institutioner i en förhoppning att presentera nya verk, stimulera idéer, föra människor samman och bredda tillgången på kreativitet. Sedan 2012 har Absolut fortsatt att främja samtida konst genom flera samarbeten med stora institutioner. Bland annat: dOCUMENTA (13), ett mångårigt samarbete med Art Basel och stöd till dess Conversations-serie samt ett året runt-samarbete med Palais de Tokyo. Absolut har även instiftat Absolut Art Award som delas ut vartannat år. Absolut fortsätter att erbjuda konstnärer och författare en global plattform och möjligheten att förverkliga drömprojekt genom konstnärs-samarbeten.

För vidare information
stina.vickhoff@partprojects.se
Part Projects PR