Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Gato Negro hyllar sin historia med vinet 9 Lives

Som en hyllning till den svarta katt som enligt sägnen vakar över Viña San Pedro lanserar det chilenska vinhuset nu det nya vinet Gato Negro 9 Lives Reserve Cabernet Sauvignon. Det eleganta, fylliga vinet med kärvänlig historia passar perfekt till lagrad ost, kött och smakrika pastasåser.

Det sägs att en svart katt sedan urminnes tider vakat över Viña San Pedro och med sin elegans inspirerat framställningen av Gato Negro. För att bringa tur fäste vinmakaren en medaljong med siffran 9 runt kattens hals - en symbol för dess mytiska nio liv. Vinhuset har nu låtit den vackra historien prägla det nya vinet och dess flaska, vars etikett pryds av den glimrande siffran 9.

Gato Negro 9 Lives Reserve Cabernet Sauvignon är framställt på druvor odlade i Cental Valley i Chile. Druvorna har skördats under de svala nätterna för att sedan jäsas i ståltank. Det har gett vinet en elegant, fyllig karaktär med ett brett smakomfång och en mogen arom.

Vinet har smak av svarta vinbär, jordgubbar och körsbär som balanserats med nyanser av peppar, svart te och lätta vaniljtoner. En perfekt smakpalett att njuta av ihop med kötträtter, grillat och lagrade ostar.

- 9 Lives fångar verkligen essensen av det som är Gato Negro. Det ger oss en glimt av vinhusets fantastiska historia, likväl som det på ett modernt och lättillgängligt sätt fångar den fylliga elegansen som vinerna i serien är kända för, säger Adrienne Friström, varumärkesansvarig för Gato Negro.

Vinet finns i Systembolagets beställningssortiment från och med 1 mars. Vid en beställning om 6 flaskor kommer vinet i en vacker trälåda.

Om Gato Negro 

Gato Negro produceras av Viña San Pedro. Inspirationen till vinerna har hämtats från den svarta kattens elegans och är framställt som en hyllning till denna mystiska vän.

No: 72374-01
Alkoholhalt
: 13,5%
Färg
: Rubinröd
Råvaror
: Cabernet Sauvignon
Producent
:Viña San Pedro
Ursprungsland: Chile
Distrikt
: Central Valley
Pris: 80 kr
Passar till: Kötträtter, smakrika pastarätter och lagrad ost

För pressmaterial, vänligen kontakta:
Johanna Lindberg, Cohn & Wolfe Stockholm
E-post: pernod-ricard@cohnwolfe.com
Tel: +46 70 322 51 69

För mer information, vänligen kontakta:
Adrienne Friström, Brand Manager
E-post: adrienne.fristrom@pernod-ricard.com