Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Longmorn 16YO tar hem två stora priser – försvarar världsmästartiteln

Två imponerande priser - Longmorn 16YO försvarade världsmästartiteln i Malt-VM samt utsågs till bästa whisky i den prestigefyllda klassen Scotch Malt Whisky 16-24 YO i tidningen Allt om Whiskys stora tävling - Årets bästa whisky 2018.

Malt-VM
Lördagen den 1/12 gick finalen i Malt-VM av stapeln på Hasselbacken i Stockholm. Tävlingen som var fjärde år anordnas i whiskyprofilen Henrik Aflodals regi har under det senaste året inneburit många deltävlingar och omkring 2000 deltagare runt om i landets whiskyklubbar. När finalisterna möttes i lördagens blindprovning och de 130 deltagarnas röster räknats, stod slutligen Longmorn 16YO återigen som segrare i klassen Malty style.

– Imponerande av Longmorn att försvara sin titel. Destilleriet har varit med i fyra av fem finaler. Helt klart ett av världens bästa whiskykok, säger tävlingsgeneralen, Henrik Aflodal.

Årets bästa Whisky 2018
I Allt om Whiskys senaste nummer presenterades resultatet av tidningens omfattande tävling Årets bästa whisky 2018 där 91 sorters whisky blindprovades av en expertpanel. Longmorn 16YO utsågs till vinnare i den mycket prestigefyllda klassen Scotch Malt Whisky 16-24 YO. Allt om Whiskys motivering ”En Whisky på gränsen till perfektion vad gäller smakbalans. Vanilj, toffee, smörkola, bränt socker möter upp fruktkompott, citrus som drar åt apelsinmarmelad och som avslutar med toner av romerska bågar; där mjölkchoklad och citrus lierar sig för en lång finish. Riktigt bra whisky. Betyg 9/10.”

– Det är glädjande att ännu en gång se ett varumärke som Longmorn skörda fina framgångar. Vi är inte förvånade med tanke på Longmorns historik i dessa tävlingar. Det ger oss på Pernod Ricard ett kvitto på hur stark vår whiskyportfölj står sig inte bara i den global konkurrensen, men också på hemmaplan i Sverige, säger Nils Nordqvist, Senior Brand Manager Dark Spirits.

Longmorn 16 YO
Pris: 689 kr
Alkoholhalt: 48,0 % - buteljeras utan kylfiltrering
Nummer på systembolaget: 561