Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Miltonduff 15 - sällsynta droppar lanseras som single malt

​Nu lanseras en av hörnstenarna i Ballantine’s klassiska blend, Miltonduff 15, som Single Malt. Whiskyn som har lagrats i minst 15 år finns att tillgå från och med den 1 juni i Systembolagets ordinarie sortiment.

Nu lanseras en av hörnstenarna i Ballantine’s klassiska blend, Miltonduff 15, som Single Malt. Whiskyn som har lagrats i minst 15 år finns att tillgå från och med den 1 juni i Systembolagets ordinarie sortiment.

Efter 190 års erfarenhet av att skapa klassiska och prisvinnande blends presenterar Ballantine’s en stor nyhet i whiskyvärlden: först ut var Glenburgie 15 som lanserades som Single Malt i Sverige i december. Nu får whiskyn sällskap av syskondestilleriet Miltonduff som är nästa buteljering i serien av Single Malt från Ballantine’s.

– Svenska whiskyälskare får äntligen möjligheten att testa denna nya buteljering från ett destilleri som länge gjort maltwhisky men verkat lite bakom kulisserna, säger Olof Noreus Whisky Brand Ambasador, Pernod Ricard Sweden.

Miltonduff 15 tar sin rättmätiga plats i den långa traditionen av Single Malt från Speyside i nordöstra Skottland, hjärtat i skotsk whiskyproduktion.


– Efter den stora framgången med Glenburgie 15 i Sverige är det spännande att vi nu lanserar nästa whisky i serien, en 15-årig Single Malt från syskondestilleriet och grannen Miltonduff, där frukten får sällskap av en trevligt sträv kryddighet, avslutar Olof Noreus.

Miltonduff utgör en av grunderna i Ballantine’s produkter och adderar både värme och kraft. Karaktären är blommig med en trevlig kryddighet. Smaken är len med milda lakritstoner och ger en lång varm finish.


Miltonduff 15
Nummer Systembolaget: 318
Pris: 399 kr för 70 cl
Alkoholhalt: 40,0 %

För pressmaterial och produktprover, kontakta:
Oskar Lind, Cohn & Wolfe Stockholm
E-post: pernod-ricard@cohnwolfe.com
Tel: +46 70 720 20 88

För mer information, kontakta:
Rai Fierro, Brand Manager Pernod Ricard
E-post: rai.fierro@pernod-ricard.com
Tel: +46 706 10 70 50