Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Rocca di Montemassi hyllar succévinet med ny design

Rocca di Montemassi Sangiovese har fått en ny kostym. Nu pryds boxvinet av en design inspirerad av arvet från Maremma och vinets hållbara tillverkningsprocess. Jubileumsboxen, som pryds av hållbarhetscertifikatet ”Sustainable Winery”, rullas ut på Systembolagets hyllor lagom till sommaren.

Rocca di Montemassi Sangiovese har fått en ny kostym. Nu pryds boxvinet av en design inspirerad av arvet från Maremma och vinets hållbara tillverkningsprocess. Jubileumsboxen, som pryds av hållbarhetscertifikatet ”Sustainable Winery”, rullas ut på Systembolagets hyllor lagom till sommaren.

Det omtyckta vinet Rocca di Montemassi Sangiovese har sedan 2008 framställts av den italienska familjen Zonin, en av italiens största familjeägda vinproducenter. Lagom till 10-årsjubiléet 2018 har nu vinet förärats med en helt ny, smakfull design. Det italienska arvet från Maremma, historien bakom vinet och den hållbara tillverkningen där jordbruk och hantverk står i fokus är de element som influerat den nya designen. Boxen pryds också av en handskissad ritning av det ikoniska vinhus som tillhört familjen Zonin i generationer.

- Designen återspeglar den passion och kärlek som återfinns i framställningen av vinet, där biologisk mångfald och hållbarhet ges stort utrymme. Utsidan är lika förtjusande som insidan, säger Reija Andersson Tuomaala, varumärkesansvarig för Rocca di Montemassi.

Nyligen tilldelades vinet det prestigefyllda miljöcertifikatet ”Sustainable Winery” av Equalitas för sin hållbara vintillverkning, vilket nu också pryder boxens framsida. Utmärkelsen ges endast till dedikerade vinmakare och för att tilldelas certifikatet ställs höga krav på faktorer som ekonomisk, miljömässig och social hållbarhet.

Även Governo byter utseende
Även Rocca di Montemassi Governo får en uppdaterad design i samma linje med ”Sustainable Winery”-certifikatet. Governo är namnet på både vinet och dess tillverkningsmetod, som innebär att delar av sangiovesedruvorna separeras vid skörd för att sedan lufttorkas. De torkade druvorna, rika på socker och smak, tillsätts sedan det färdiga vinet och en andra jäsning äger rum.

Tekniken härstammar från 1400-talet i Toscana och bidrog till ökad koncentration och smak, men hjälpte även till att stabilisera vinet. Sangiovese lämpar sig väl att lufttorka eftersom den behåller sin knivskarpa syra medan fruktigheten ökar i intensitet.
Flaskorna med ny design finns på Systembolagets hyllor från och med juni.

Rocca di Montemassi Sangiovese

No: 4586
Alkoholhalt
: 13 %
Färg
: Röd
Producent
:Rocca di Montemassi
Ursprungsland: Italien
Distrikt
: Toscana IGTPris
: 249 kr
Passar till: Pastarätter, fläsk-, nöt- eller lammkött.

Rocca di Montemassi Governo

No: 76046
Alkoholhalt
: 13.5 %
Färg
: Röd
Producent
:Rocca di Montemassi
Ursprungsland: Italien
Distrikt
: Toscana IGTPris
: 89 kr
Passar till: Pastarätter, fläsk-, nöt- eller lammkött

Om Rocca di Montemassi
Rocca di Montemassi ägs av Familjen Zonin, Italiens största familjeägda producent. Rocca di Montemassis egendom, som är belägen i hjärtat av Toscana, är en milstolpe i Maremmas historia och en plats där man kan uppleva återfödelsen av ett lantligt, orört och dynamiskt landskap. Det är familjen Zonin, med Francesco Zonin i spetsen, som övervakar vintillverkningen i vingården tillsammans med chefsvinmakaren Alessandro Gallo.