Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Unik lansering – The Glenlivet Single Cask Edition Pittandlich

Nu kommer 51 unika flaskor single malt till Sverige. The Glenlivet Single Cask Pittandlich 15 YO lanseras på Systembolaget den 1 mars. Speciellt framtagen för den skandinaviska marknaden är denna cask strenght single malt från Speyside lagrad 15 år på burbounfat.

Nu kommer 51 unika flaskor single malt till Sverige. The Glenlivet Single Cask Pittandlich 15 YO lanseras på Systembolaget den 1 mars. Speciellt framtagen för den skandinaviska marknaden är denna cask strenght single malt från Speyside lagrad 15 år på burbounfat.


Den 1 mars lanseras The Glenlivet Single Cask Pittandlich på Systembolaget. Det är en Limited Edition om bara 246 flaskor varav 51 fantastiska buteljer kommer till Sverige. Det är en Cask Strength exklusivt framställd för den skandinaviska marknaden. Whiskyn har legat på ett amerikanskt bourbonfat i 15 år och buteljerades i december 2016.

– Det är alltid spännande när det kommer nya unika lanseringar från The Glenlivet och extra spännande är det när de tar fram något som riktar sig till Skandinavien. En rolig kuriosa är att Pittandlich var en stor gård som 1800-talets smugglare mellanlandade på under sina turer till Dundee. Jag ser mycket fram emot denna whisky, säger Olof Noreus, Whisky Brand Ambassador, Pernod Ricard Sweden.

Om Glenlivet
The Glenlivet Distillery ligger i området Speyside på det skotska höglandet, med tillgång till färskt, klart vatten och frisk, ren luft. Här har den mest berömda maltwhiskyn sitt ursprung. The Glenlivet var de första som fick licens att destillera efter lagen från 1823 och kom därigenom att initiera den nya eran i skotsk whiskyproduktion. The Glenlivet destilleras på samma sätt som för 150 år sedan.

The Glenlivet Single Cask Pittandlich 15 YO
Nummer Systembolaget: 40194
Pris: 1 600kr för 70cl
Alkoholhalt: 59,9%

Doft: Rik och fruktig doft av bakade äpplen, mogna körsbär och apelsiner. Perfekt balanserad med karamell och mjölkchoklad och toner av söt honung och ek.

Smak: En lyxig och rik smak fylld av söta, fruktiga toner. En explosion av mogna päron, söta persikor och klementiner följt av karamell och kryddor. Rullande ek och något kryddigt, torrt avslut med toner av marsipan och mandel. 

För pressmaterial och mer information kontakta:
Oskar Lind, Cohn & Wolfe Stockholm
E-post: pernod-ricard@cohnwolfe.com
Tel: +46 70 720 20 88