Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Zonin Prosecco DOC Special Cuvée – för sommarens speciella tillfällen

Italiens ledande Prosecco-producent, Zonin, välkomnar sommaren med Prosecco DOC Special Cuvée – en Prosecco gjord på de finaste av Glera-druvor. Med sin friska, välbalanserade smak av frukt och mandel passar den både som aperitif och till maten, perfekt för sommarens speciella tillfällen.

Italiens ledande Prosecco-producent, Zonin, välkomnar sommaren med Prosecco DOC Special Cuvée – en Prosecco gjord på de finaste av Glera-druvor. Med sin friska, välbalanserade smak av frukt och mandel passar den både som aperitif och till maten, perfekt för sommarens speciella tillfällen.

I sju generationer har Italiens ledande vinfamilj, Zonin, förädlat konsten av att tillverka Prosecco av högsta kvalité. Lagom till sommaren lanserar de Zonin Prosecco DOC Special Cuvée gjord på druvan Glera, från vingårdarna i Veneto i norra Italien. Proseccon har en frisk, välbalanserad smak av frukt och mandel - karaktärsdrag som är typiska för just Glera-druvan.

- Tack vare den långa erfarenheten och stora kärleken till vinmakeriet har Zonin lyckats förfina det hantverk som Zonin Prosecco DOC Special Cuvée är ett utmärkt exempel på. Med dess lätta och friska karaktär och vackra, kristallklara flaska passar den perfekt för alla sommarens speciella tillfällen, säger Reija Andersson Tuomaala, produktchef för Zonin.

Efter skörd pressas druvorna först varsamt. Hälften av musten får sedan jäsa i tempererade tankar medan resterande must förvaras ojäst. De två musterna blandas sedan och får långsamt jäsa enligt den traditionella Charmatmetoden. Resultatet blir en klart halmgul Prosecco med en intensiv och aromatisk doft av vita blommor och äpplen. Med sin friska karaktär och välbalanserade smak av frukt och mandel passar Zonin Prosecco DOC Special Cuvée perfekt både som aperitif och till lättare sommarrätter.

Prosecco DOC Special Cuvèe finns i Systembolagets ordinarie sortiment från den 16 maj.

Zonin Prosecco DOC Special Cuvée
Klar, halmgul färg och intensiv och fruktig aromatisk doft av vita blommor och äpplen. Välbalanserad smak av frukt och mandel. Serveras svalt vid 6-8° C.

Nummer Systembolaget: 74873
Alkoholhalt: 11%
Pris: 89 kr 

För pressmaterial kontakta:
Kristin Åkerlund, Cohn & Wolfe
E-post: kristin.akerlund@cohnwolfe.com
Tel: +46 70 619 45 10

För mer information kontakta:
Reija Andersson Toumaala, Pernod Ricard Sweden
E-post: reija.Tuomaala@pernod-ricard.com
Tel: +46 731 440 355