Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Svenskarnas favorit blir veganvänlig i ny design

Ett nytt, hoppfullt år har kickat igång och vi går mot ljusare tider ur flera aspekter. Med omstart kommer ofta förnyelse och med den annalkande våren har även Stoneleighs klassiska serie från Nya Zeeland förnyats. Looken har setts över och uppdaterats parallellt med att vinet numera klassas som helt vegansk. Med vinhusets kanske mest välkända klassiker, Stoneleigh Sauvignon Blanc i spetsen, följe

Ett nytt, hoppfullt år har kickat igång och vi går mot ljusare tider ur flera aspekter. Med omstart kommer ofta förnyelse och med den annalkande våren har även Stoneleighs klassiska serie från Nya Zeeland förnyats. Looken har setts över och uppdaterats parallellt med att vinet numera klassas som helt vegansk. Med vinhusets kanske mest välkända klassiker, Stoneleigh Sauvignon Blanc i spetsen, följer även Stoneleigh Chardonnay, Stoneleigh Riesling, Stoneleigh Pinot Noir och Stoneleigh Pinot Grigio, som redan nu finns i butik.

”Minimal intervention”

Sedan 2002 har Stoneleighs vinmakare Jamie Marfell ägnat sig åt att forma viner utifrån det som naturen erbjuder och jobbat efter devisen ”minimal intervention”. Han låter vinerna naturjäsa vilket innebär att ingen jäst tillsätts under processen. Istället öppnar man upp dörrarna till vinproduktionen och låter naturen ha sin gång.

Med minimal intervention i vinframställningen kan Stoneleigh skapa smakupplevelser som hämtar kraft från vinhusets närliggande natur i den norra delen av Wairau Valley, Marlborough på Nya Zeeland. I tusentals år rann floden Wairau genom området och förflyttade stenar i alla dess storlekar till den redan mineralrika jorden.

”Solstenar”

Idag växer vinstockarna i den forna flodbädden bland dessa så kallade ”solstenar” – vilka fångar upp värmande solstrålar under dagen och reflekterar den lagrade energin under dygnets svalare timmar. Värmens energi bidrar till rankornas mognadsprocess och gör att rötterna söker sig djupt ned för att finna fukt och näring. Med omtanke på områdets unika villkor lyfter Jamie Marfell Stoneleighs produktion till nästa nivå genom Stoneleighdruvornas intensiva smaker.

”Veganvänlig i ny design”

Samtliga viner från Stoneleigh är veganvänliga från årgången 2020, och bär stolt hållbarhetscertifieringen från Sustainable Winegrowing NZ™ sedan flera år tillbaka.

Att Stoneleigh numera är veganvänligt känns som ett helt naturligt steg för oss då vi vill att alla runt bordet ska kunna njuta av våra viner. Som vinodlare förlitar vi oss på vår naturliga miljö för att odla kvalitetsdruvor, och vi är väl medvetna om att vi har ett huvudansvar för att skydda och ta hand om naturen i varje steg. Vi strävar efter att noggrant mäta och ständigt förbättra våra ansträngningar, säger Anna Westermark, Senior Brand Manager Wine på Pernod Ricard Sweden.

Stoneleighs klassiska serie

Stoneleigh Chardonnay, Riesling samt Sauvignon Blanc finns i samtliga av Systembolagets butiker. Sauvignon Blanc är Sveriges bäst säljande vita vin på flaska* (*värdeförsäljning) under 2020.

Stoneleigh i Systembolagets fasta sortiment

Stoneleigh Sauvignon Blanc 109 kr: https://www.systembolaget.se/produkt/vin/stoneleigh-631101/

Stoneleigh Sauvignon Blanc 37,5 cl, 63 kr: https://www.systembolaget.se/produkt/vin/stoneleigh-631102/

Stoneleigh Chardonnay 119 kr: https://www.systembolaget.se/produkt/vin/stoneleigh-642701/

Stoneleigh Riesling 99 kr: https://www.systembolaget.se/produkt/vin/stoneleigh-649801/

Stoneleigh i Systembolagets beställningssortiment

Stoneleigh Pinot Noir 119 kr: https://www.systembolaget.se/produkt/vin/stoneleigh-1639401/

Stoneleigh Pinot Grigio 112 kr: https://www.systembolaget.se/produkt/vin/stoneleigh-7165701/

För produktprover och frågor, vänligen kontakta:

Anna Alvling | PR-konsult Food & Friends

anna.alvling@foodfriends.se| 073 567 65 60

---

Kontakt Pernod Ricard:

Anna Westermark | Senior Brand Manager Wine Anna.Westermark@pernod-ricard.comAnna.Westermark@pernod-ricard.com

anna.westermark@pernod-ricard.com |