Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Svenskarnas favoritdrink till nyår – Espresso martini

Till efterrätt, under brunchen eller på aw:n – den klassiska drinken Espresso Martini är hetare än någonsin. Lagom till högtiderna tipsar kaffelikören Kahlúa om hur du får till den perfekta Espresso Martinin. Du behöver inte ens ha en espressomaskin!


Lagom till jul och nyår ökar Google-sökningarna på Espresso Martini, något Kahlúa har tagit fasta på och delar nu med sig av sina bästa tips för att lyckas med den omåttligt populära drinken.

En av de tre ingredienserna är en shot espresso, men saknar du en espressomaskin finns det alternativ att använda. Det absolut bästa är att ta med dig en termos, gå förbi ett café och beställ så många espresso som du behöver. Vill du göra det ännu enklare för dig kan du byta ut espresson mot Cold Brew, som finns i större livsmedelsbutiker. Som tredje alternativ kan du testa att brygga extra starkt kaffe (1:2).

– Kahlúa är en enkel produkt att tycka om, särskilt för oss svenskar som älskar kaffe. Kahlúa är en len och söt kaffelikör som gör sig utmärkt i Espresso Martini, kanske är det därför många har den som favoritingrediens – A.J Koefoed, Brand Ambassador för Kahlúa.

Ett annat tips för att få till det där fluffiga skummet på toppen av drinken är att använda en lattevisp. Vispa drinken innan du skakar den för att få till det där extra, fluffiga skummet.

Originalrecept på Espresso Martini:

  • 2 cl Absolut Vodka
  • 2 cl Kahlúa
  • 2 cl espresso

Skaka allt tillsammans med is i cirka 15-20 sekunder. Sila upp i martiniglas och dekorera med tre kaffebönor.

Tips från Kahlúa:

- Gör ditt eget mönster i fluffet! Använd en bit kartong eller hårt papper och skär ut ett mönster du gillar. Kanske ett hjärta eller ”2022”? Pudra över kakao, kanel eller varför inte finkornigt glitterströssel.

- Utgå från originalreceptet men testa oväntade kombinationer som en bit ingefära, lite chili eller varför inte en klassisk vaniljstång? Servera med maränger eller tomtebloss.

- Byt ut Absolut Vodka Original mot en smaksatt variant som Absolut Vanilia eller Absolut Kurant.

Fler tips finns på www.pernod-ricard-sweden.com/espressomartini


Kahlúa finns att köpa på Systembolaget, art.nr. 71401 och kostar 259 kr.

För ytterligare information och bilder vänligen kontakta:
Thowe Wagner, Digital Content & Platform Manager, Pernod Ricard Sweden
Mobil: +46 (0)73 966 83 90 – thowe.wagner@pernod-ricard.com
www.pernod-ricard-sweden.com