Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Likör

Likör är en spritdryck med tydlig sötma. Spriten kan vara smaksatt med kryddor, örter, bär eller frukter.

Kahlua Small 3.png

I Frankrike och Italien framställde munkarna redan på 1300-talet likörer i medicinskt syfte, ofta med mycket hemliga recept. Några av de anrika likörerna tillverkas än idag under stort hemlighetsmakeri. Likör var länge en exklusiv och dyrbar dryck som man bara drack i de allra högsta samhällslagren. Genombrottet för likörer i Sverige kom i början av 1800-talet, då en helt ny typ av serveringsställen dök upp i Stockholm s.k. schweizerier - utskänkningsställen för kaffe, te, choklad och likör.

Hitta din favoritlikör!

Inspiration

Recept - Dryck

Kahlúa White Russian

Kahlúa framställs av finaste Arabica kaffebönor som rostas och blandas samman med rom sockerrörssprit och sötas med vanilj för att få fram den unika smaken utmärkande för Kahlúa. Kahlúa har en doft av nyrostade kaffebönor, vanilj och har en exotisk kaffesmak i kombination med lätt vaniljsötma och kryddor. Här är receptet på den klassiska drinken White Russian med Kahlúa, vodka och grädde. Drinken är drinkarnas filmstjärna!

Läs mer