Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en

Vinlandet Australien

Australien är den sjätte största producenten av vin i världen med vingårdar i de flesta regioner i landet. Störst produktion sker ändå i söder där klimatet är kyligare. Landet har på senare år gått igenom en renässans i sitt vinmakeri, och är idag världskänt för sina innovativa och kreativa tekniker som resulterar i välrenommerade viner av hög kvalitet.

PreviewLarge-268973.jpg

Australiska viner kännetecknas av sin rika och generösa fruktighet med influenser från andra delar av världen. Genom framtagandet och användandet av ny teknik för odling, skörd och vinproduktion, är Australien ett mycket intressant vinland. Över 70 olika druvor odlas här, exempelvis Merlot, Cabernet Sauvignon och Shiraz för rött vin och Chardonnay, Colombard och Sémillion för det vita. Vinernas friskhet och fräschör gör att de fungerar utmärkt som såväl en sällskapsdryck som ett måltidskomplement till sallader, fisk och skaldjur och grillat kött.  

Ett av Australiens mest historiska vindistrikt och dessutom hemmet för många av Pernod Ricards välkända viner, är Barossa. Beläget i södra Australien, nordöst om staden Adelaide, är regionen med sitt varma kontinentalklimat optimalt för produktion av riktigt mogna druvor. Pernod Ricard arbetar med viner från legendariska australiska vinmakare från Barossa såsom Jacob’s Creek och St. Hugo

Se vårt sortiment av vin från Australien!