Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Mumm_Grand_Cordon.jpg
; ; ;
Sötma
; ; ;
Fyllighet
; ; ;
Fruktsyra
Fisk & skaldjur
Fågel

Mousserande > Champagne

Mumm Grand Cordon

399 kr,
art.nr. 7543

Distriktet Champagne ligger 120 km nordöst om Paris och är indelat i tre regioner - Grande Montagne de Reims, Vallée de la Marne och Côte de Blancs. Här odlar man de tre kvalitetsdruvorna Pinot Noir, Pinot Meunier och Chardonnay. Chardonnay tillför champagnen elegans och finess, Pinot Noir kropp och struktur medan Pinot Meunier tillför friskhet, fruktighet och balans. Mumm Grand Cordon är ett elegant vin. 45% Pinot Noir ger det kropp och struktur, 30% Chardonnay ger elegant mineralitet och 25% Pinot Meunier tillför rundhet och balans.

 • Land/Region

  Frankrike/Champagne

 • Producent

  G.H. Mumm

 • Alkoholhalt

  12.5 %

 • Årgång

 • Druva

  Pinot noir 45%, chardonnay 30%, pinot meunier 25%

 • Doft

  Inslag av mogen persika, aprikos samt ananas som efterföljs av vanilj, kola, jäst, torkad frukt och honung.

 • Smak

  Intensiv och komplex med toner av färska frukter och kola. Avslutningen är lång och kvardröjande.

 • Passar till

  Servera Mumm Grand Cordon som aperitif och även till en njutningsfull måltid där champagnen bäst serveras till vitt kött eller fisk som marulk och röding.

Flaskans design är framtagen av Maison Mumms Chef de Caves, Didier Mariotti, i samarbete med den prisbelönta designern Ross Lovegrove. Ross Lovegrove har nått internationell berömmelse genom sina uppmärksammade designs för stora varumärken som Sony och Apple, och hans verk ställs ut på museum världen över.

Resultatet av samarbetet är den mest innovativa flaskan i Maison Mumms historia. Det ikoniska röda bandet som varit en del av Mumms design i 140 år nytolkas och är nu ingjutet i flaskan. Dessutom är formen unik med en lång och slank hals, vilket bidrar till att aromerna i vinet utvecklas. Med den nya, djärva flaskan är Maison Mumm redo att återta sin ledande ställning från 80-talet.

G.H. Mumms historia
G.H. Mumm ligger i Reims och ända sedan år 1827 då Mumm startades har kvalitet varit det viktigaste redskapet. Didier Mariotti är vinmakaren och har under de senaste 9 åren förvandlat Mumm till en unik champagne med det lilla extra. G.H. Mumm har över 218 hektar, rankad 98% på kvalitetsskalan varav 170 hektar är Grand Cru lägen som Ay, Bouzy, Ambonnay, Verzy, Verzenay, Avize och Cramant.

Ursprungsområdet har spelat en central roll i framställningen av Cordon Rouge, dvs jordmånen från de olika områdena. Mumm Grand Cordon är tillverkad av druvor från 77 vingårdar eller ”crus”. Andra jäsningen på flaska är i minst 3 år, vilket är dubbelt så lång tid som lagen i Champagne distriktet anger som minimum. Huset använder sig av en låg andel reservvin för att uppnå högsta möjliga friskhet i vinet.

Dosage, 8 g socker per liter.

 

www.mumm.com