Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Campo Viejo utökar sin palett: ett nytt alkoholfritt bubbel på cava-druvor

Campo Viejo är kända för sina livliga, karaktärsstarka viner, från Rioja och för sin populära cava som redan älskas av svenskarna. Lagom till vårens ankomst är det hög tid att alla på det efterlängtade minglet ska ha möjlighet att avnjuta deras omtyckta mousserande vin, därför lanserar vinhuset nu Campo Viejo’s första alkoholfria alternativ: Campo Viejo 0% Sparkling – som nu finns att köpa i dagli

Campo Viejo är kända för sina livliga, karaktärsstarka viner, från Rioja och för sin populära cava som redan älskas av svenskarna. Lagom till vårens ankomst är det hög tid att alla på det efterlängtade minglet ska ha möjlighet att avnjuta deras omtyckta mousserande vin, därför lanserar vinhuset nu Campo Viejos första alkoholfria alternativ: Campo Viejo 0% Sparkling – som nu finns att köpa i dagligvaruhandeln.

Intresset för alkoholfria alternativ på vinhyllan fortsätter att växa i rasande takt. Campo Viejo hänger nu på den rådande trenden och lanserar sitt första alkoholfria bubbel - Campo Viejo 0% Sparkling. Inspirerat av Campo Viejo Cava, Sveriges näst bäst säljande cava, har man tagit fram en alkoholfri version – det första mousserande vinet gjort på de klassiska cava-druvorna från Penédes – Xarel-lo, Macabeo och Parellada.

”Campo Viejo 0% Sparkling – det första alkoholfria mousserande vinet gjort på klassiska cava-druvor”

Tillverkning

Hemligheten i att göra ett bra alkoholfritt mousserande vin är att utgå från ett bra basvin om sedan varsamt av-alkoholiseras. Vid tillverkning av Campo Viejo 0% Sparkling har ”spinning cone”-metoden använts, vilket resulterar i en helt alkoholfri produkt.

”Bakom Campo Viejo Sparkling 0% finner vi tre powerkvinnor”

Bakom Campo Viejo Sparkling 0% finner vi tre powerkvinnor: den erfarna chefsvinmakaren Elena Adell som tillsammans med Irene Pérez Guitiérrez och Elena Suárez nu stolt kan presentera den klassiska cavan i en helt ny tappning. Bubblets friska smakpalett karaktäriseras av äpplen, citrus och krusbär som tillsammans med pigga bubblor och fin syrlighet med fördel kan avnjutas en solig vårdag i gott sällskap.

- Att skippa alkoholen till AW:n är en trend som verkligen exploderat på senare år, men vi kände att det saknas något på de alkoholfria hyllorna – ett riktigt bra mousserande vin gjort på cava-druvor. Det känns som ett naturligt steg för Campo Viejo, som redan tillverkar en cava som går hem hos svenskarna, att också kunna erbjuda en alkoholfri variant av bubblet, säger Anna Westermark, Senior Brand Manager Wine på Pernod Ricard Sweden.

Om Campo Viejo
Vineriet ligger med milsvid utsikt på en platå vid floden Ebro som rinner igenom Rioja. Vineriet är ultramodernt och designat, delvis insprängt i berget i form av en cylinder under jord. I källaren finns över 6 miljoner buteljer och över 70 000 fat. Vinhuset producerar även högkvalitativ Cava i meckat för D.O Cava – staden Sant Sadurni d’Anoia utanför Barcelona, i Penedès. Campo Viejo ligger i framkant vad gäller det viktiga miljöarbetet och 2011 certifierade de sitt koldioxidavtryck, och blev därmed den första spanska vingården att göra just detta. 2012 blev man den första vingården i världen att uppnå kriterierna för att få en så kallad “Carbon Neutral Certification”. Utöver detta har Campo Viejo vunnit anmärkningsvärda ”Vinum Nature” för bästa miljöpraxis. Chefsvinmakare är sedan 1995 skickliga Elena Adell.

Campo Viejo Sparkling 0,0% finns nu att köpa på ICA, Coop, Hemköp och Mathem.

Det rekommenderade priset är 79 kronor.

Alkoholhalt: 0,0%

Sockerhalt: 54g/L

Smak: Rikligt med pigga bubblor, fin syrlighet och mild, saftig och fruktig sötma. Smak av äpplen, citrus, nashipäron och krusbär.

Doft:Ungdomlig, fruktig doft med inslag av päron, gröna äpplen, honungsmelon, fläder och lime.

Passar till: Njut som aperitif, till småplock, buffé eller till skaldjur, sushi, räkcocktail med mango och chili eller grillad fisk.

Land/region: Spanien/Penédes

Druvor: Xarel-lo, Macabeo, Parellada

Välj dina pressbilder här- https://www.mynewsdesk.com/se/pernod_ricard_sweden/latest_media?q=campo+viejo

För produktprover och frågor, vänligen kontakta:

Anna Alvling | PR-konsult Food & Friends

anna.alving@foodfriends.se| 073 567 65 60

Kontakt Pernod Ricard:

Anna Westermark | Senior Brand Manager Wine Anna.Westermark@pernod-ricard.comAnna.Westermark@pernod-ricard.com

anna.westermark@pernod-ricard.com |