Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Den 1 mars lanseras Church Road McDonald Series Chardonnay 2019 i Systembolagets fasta sortiment.

Den 1 mars lanseras Church Road McDonald Series Chardonnay 2019 i Systembolagets fasta sortiment. Church Road är ett smakrikt vin med imponerande intensitet från det välrenommerade vinparadiset Hawke’s Bay på Nya Zeeland. Ett kraftfullt vin med hög komplexitet som passar till såväl fisk och skaldjur som till fågelrätter.

Church Road McDonald Series Chardonnay är ett smakrikt vin med tydlig smak av citrus, en mjuk ton av rostade nötter och bröd samt viss rökighet i sin efterton. Vinet är komplext och mjukt, men balanseras upp av en frisk syra.

- Nya Zeeland är mycket mer än bara Marlborough och Sauvignon Blanc. Denna prisbelönade Chardonnay från Church Road är både tropisk och komplex och en efterlängtad nyhet i Sverige. Vinet är framförallt ett matvin och passar perfekt med till exempel en halstrad piggvar med brynt hasselnötssmör, säger Anna Westermark, Senior Brand Manager hos Pernod Ricard Sverige.

Vinet började produceras redan 1990 och druvorna odlas i ett relativt kallt område kring Hawke’s Bay på Nya Zeelands norra ö. Kylan gör att Chardonnay från gårdarna i området får en levande, fruktig smak med en mjukt balanserad syra.

Church Roads vinmakare Chris Scott har sedan 2003 funnits hos vinhuset och överser all produktion, med en lång rad prisbelönade viner som resultat.

Summerad fakta

  • No: 253001
  • Alkoholhalt: 13%
  • Årgång: 2019
  • Producent: Church Road, Hawke’s Bay
  • Ursprungsland: Nya Zeeland
  • Smak: Tydlig smak av tropisk frukt och citrus med ett mjukt inslag av rostade nötter. En mycket lätt rökig efterton, välbalanserad syra och friskhet.
  • Pris: 179 kr


Om Church Road
Church Road är beläget på Nya Zeelands norra ö i området Hawke’s Bay. Det tempererade klimatet är varken varmt eller kallt och har flera typer jordmåner. Vineriet har en anrik historia och grundades redan 1897. Tom MacDonald köpte vineriet 1936 och blev på 60-talet den förste att odla Cabernet Sauvignon med ett fantastiskt resultat. Idag är Church Road ett välrenommerat boutiquevineri som gjort sig kända för att göra viner efter ett klassiskt franskt manér.